logo-personalista.com
oblíbené přidat k oblíbeným
pracovní prostředí | byznys | ekonomika | ESG & CSR  | získávání a výběr | trh práce | rozvoj pracovníků | pracovní právo | lidé a podniky | celoživotní učení | zprávy | rekvalifikace
Personalista doporučuje: učímse.cz | facebook: personalista | twitter: personalista | LinkedIn #personalistacom



Personalista > zprávy > Známe účastníky letního akceleračního programu Social Impact Award 2017
Spolehlivé HR řešení v každé době

Známe účastníky letního akceleračního programu Social Impact Award 2017

personalista.com - 30. 05. 2017
Akcelerační program pro mladé Social Impact Award vstupuje do své další fáze. Na včerejším slavnostním vyhlášení se deset týmů dozvědělo, kdo z nich se zúčastní letního akceleračního programu, ve kterém rozjedou své společensky prospěšné podnikání. Svoje certifikáty o vstupu do akceleračního programu převzali z rukou patronky projektu Pavlíny Louženské.




Do letošního ročníku Social Impact Award se přihlásilo 41 týmů, které svými projekty chtějí změnit své okolí. Projekty se zabývají širokým spektrem aktivit, od podpory seniorů a zlepšení jejich života, přes výrobu ekologicky rozložitelných triček až po zlepšení výuky matematiky.

„Rozhodovali jsme se na základě tří jasně daných kritérií – sociální dopad, inovace a proveditelnost, ale i přesto to nebylo jednoduché. V semifinále jsme viděli prezentace 20 projektů a každý z nich nám přišel skvělý,“ říká Božan Mitkov z České spořitelny. Porota, složená ze zástupců partnerů Social Impact Award, tak na základě kritérií a osobních prezentací všech týmů do letního akceleračního programu poslala tyto projekty:

Centrum terapie autismu – cílem projektu je poskytovat terapeutickou péči pro děti s autismem a jejich rodiny, případně také dětem s problémovým chováním a poruchami komunikace.

Hero Clan – je založen na propojování neziskového a ziskového sektoru na základě zjištění potřeb obou stran. Neziskové organizace si díky projektu mohou najít specialisty pro zajištění marketingových, grafických a jiných potřeb pro svoji práci.

Knowledge Traders - zlepšení výuky matematiky, díky implementaci a rozšíření výukové metodologie.

Lepší senior – projekt chce zlepšit pesimistický pohled seniorů na jejich okolí a inspirovat je k aktivní účasti na utváření světa. Pomocí přednášek a dalšího vzdělávání chce stavět mosty mezi seniory a zbytkem společnosti.

Library of Things - tým chce vytvořit sdílený prostor pro vzájemné zapůjčování věcí (např. krosny, vrtačky..) a rozšířit tak možnosti jejich používání a rozvíjet dovednosti lidi.

Multifunkční stůl - komplexní pomůcka do speciálních základních škol, která je určená pro osoby s různými typy hendikepů.

Nejčr – webový portál s návody k prvním krokům k odpovědnému životu. Tento portál má také pomoci najít ohleduplným českým firmám nové zákazníky.

Osel – projekt založený na propojování znevýhodněných skupin lidí s většinou společností prostřednictvím zážitků.

Pomáhej efektivně – projekt chce pomoci neziskovkám s měřením dopadu jejich činnosti a zároveň poskytnout poradenství dárcům, kam darovat peníze tak aby způsobily co nejvíce dobra

Terapie je normální – cílem projektu je destigmatizace psychoterapie a poskytnutí pomoci začínajícím psychologům v rozběhnutí jejich vlastní praxe, a to vytvořením coworkingového místa s poskytnutím supervize.



Tyto projekty postupují do letního akceleračního programu, který bude probíhat od konce června do září tohoto roku. Po dobu trvání se každému týmu budou věnovat mentoři ze společnosti PwC ČR. „Více než dvě desítky našich odborníků z různých oddělení společnosti, jako je např. poradenství, daně, právo či audit se v letošním ročníku plánují zapojit do mentoringu sociálních startupů. Chceme i jim pomoci otevřít dveře do světa nových možností,“ říká Josef Žádník z PwC ČR. V rámci intenzivního programu na týmy dále čekají workshopy, konzultace a poradenství na specifická témata rozjezdu podnikání.

Nejlepší týmy akcelerátoru získají hlavní výhru, a tou je finanční odměna ve výši 2 000 EUR, poukázky od Copy General a členství v síti Impact Hub. Vyhlášení Social Impact Award se uskuteční 3. října v pražském Impact Hubu. Tři výherci jsou také reprezentanty České republiky na mezinárodním setkání účastníků Social Impact Award Global, které se letos bude konat v Bělehradu.




LL Portal. Uímse.cz

listvyhledávání

listreklama
Chceš i ty vybírat ze všech bankomatů na světě zdarma? Založ si u Raiffeisenbank účet nabitý výhodami. Účet si založíš online

Učím se - váš portál pto celoživotní učení></a>
<br>
<br>
<a href=https://evox.space/blog/3-cesty-jak-se-dostat-do-novin/?utm_source=personalista><img src=



listzajímavosti odjinud

eMan se v minulém roce soustředil na strategii efektivity. Rostla výkonnost i zisk

Pražský softwarový dům eMan má za sebou další úspěšný rok. I přes obrat srovnatelný s loňskem dosáhl i tak skokového zisku. Rok 20... více

Umělá inteligence vstupuje do hry a ČR je první na světě

Česká republika je první zemí světa, která umožní zájemcům o získání některého z řady mezinárodně uznávaných ECDL/ICDL certifikátů... více

Kärcher představuje přírodní aktivní čistič, který je vyroben téměř výhradně z přírodních složek

Stále více firem a institucí si uvědomuje, že šetřit životní prostředí je správná cesta. A o to více v situacích, kdy omezením che... více

Obrat společnosti Sweet Delight v roce 2023 přesáhl 184 milionu korun.

Sweet Delight, česká společnost vyrábějící šokově zamražené dorty a dezerty, potvrzuje, že v roce 2023 dosáhla důležitého 11% nárů... více

Bezemisní náklaďáky a autobusy: EU chce dekarbonizovat těžkou dopravu, je nutné budovat infrastrukturu

Evropští zákonodárci dosáhli dohody, která stanovuje ambiciózní cíle pro snižování emisí CO2 u nákladních automobilů a autobusů. D... více